Marleen van Baal

Honden. Mensen. Honden en mensen. In mijn werk draait het altijd om beiden. Soms met meer focus op de hond, soms meer op de mens, maar in alles wat ik doe is ‘verbinden’ de rode draad en ‘InZicht’ de sleutel. InZicht in de mens, InZicht in de hond.

Door InZicht word je bewust van wat er daadwerkelijk gebeurt en hoe gedrag, verwachtingen en behoeften met elkaar verweven zijn en direct effect hebben op de relatie tussen mens en hond.

Als kind was ik gek op dieren, als puber werd de hond ronduit favoriet. Ik wilde absoluut met honden werken en ondanks alle goedbedoelde waarschuwingen dat “er geen droog brood mee te verdienen viel” heb ik toch mijn droom waargemaakt. Op mijn 18e begon ik in een dierenasiel als medewerker en op mijn 22e was ik beheerder van een asiel. Naast mijn drive om honden en mensen met elkaar te verbinden, ontwikkelde ik ook een sterke voorkeur voor het ondernemerschap. Via allerlei omwegen, waaronder een carrière als personeelsadviseur en manager naast mijn hondenwerk, ben ik nu coach en verbindend ondernemer in de dierenbranche.

Als eigenaar van Hersenwerk voor honden en eigenaar/coach bij Hond InZicht en HondZakelijk werk ik met mensen en honden op verschillende vlakken, zowel gericht op de baas met de hond, als op de hondenprofessional in zijn of haar werk.

Als docent aan de jaaropleiding van de Hondenspiegel ligt mijn focus op het waarborgen van het welzijn van de hond binnen coaching en het samenwerken vanuit samen ‘zijn’.

marleen klein